Vineri, 24.03.2017, statiunea Baile Govora a fost gazda unui grup de turisti din Nanjing, districtul Pukou, China. Acestia au ajuns la Baile Govora prin intermediul CITS – China International Travel Service – una dintre cele mai mari companii de calatorii din China, cu sprijinul Agentiei de turism Get Away Travel Romania. Este primul grup de turisti din China care vine in tara noastra ca urmare a simplificarii procedurii de acordare a vizelor de intrare in Romania pentru grupuri in cadrul unui acord de cooperare intre Ministerele de Turism si Externe din cele doua tari.

Turistii au fost intampinati la Primaria Orasului Baile Govora, cu paine si sare, de elevi de la Liceul Tehnologic din localitate, imbracati in costume nationale, prilej cu care le-au fost inmanate materiale promotionale realizate in cadrul proiectului „Dezvoltarea si consolidarea turismului din orasul Baile Govora prin promovarea turismului local”, finantat prin POR 2007-2013, constand in pliante si materiale multimedia pe suport CD si DVD.

Dupa masa de pranz de la Hotelul „Palace”, grupul de turisti a fost invitat de catre primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu, la o scurta plimbare prin statiune pentru vizitarea unor obiective turistice si pentru a cunoaste istoria locurilor. In cursul vizitei, oaspetilor le-au fost oferite souveniruri si dulciuri traditionale romanesti din partea unor agenti economici locali. Au fost, de asemenea, exprimate intentii de colaborare din partea unor potentiali investitori prezenti in cadrul grupului de turisti.

Despartirea de grupul de turisti a avut loc la noul centru cultural din statiune (fostul Cinema „Parc”), prilej cu care oaspetii ne-au delectat cu un scurt program artistic prin care au adus pe scena cultura Feng Yun intr-un recital de muzica, gratie si culoare de exceptie.

O galerie foto cu imagini de la aceasta vizita este disponibila aici …

Sari la conținut