În zilele de 19 și 20 august 2017 stațiunea Băile Govora a fost gazda celei de-a 48-a ediții a Festivalului ”Florile Govorei” – complex de manifestări cultural-artistice și sportive care adună laolaltă localnici, turiști din țară și de peste hotare, ansambluri artistice, interpreți de muzică populară și ușoară, actori, sportivi etc.

Manifestările au debutat cu o paradă a portului popular, urmată de scurte alocuțiuni ale oficialităților prezente la eveniment. În noul centru cultural ”Virginia Andreescu-Haret” s-a desfășurat colocviul ”Primele amenajări edilitare ale stațiunii Băile Govora”, urmat de spectacolul ”Mask Off” marca Claudiu Bleonț. 

Trei tineri, elevi și studenți, au primit din partea primarului orașului Băile Govora, dl. Mihai Mateescu, câte o diplomă de excelență pentru activitatea lor, participarea la concursuri și premiile obținute în domeniul arhitecturii, respectiv literaturii: Mădălina-Maria Ciotea (literatura), Corina-Gabriela Radu (arhitectură) și Radu-George Tîrcă (arhitectură).

Pe terasa centrului cultural, în cele două zile, pasionații de mașini au putut vizita o expoziție cu cele mai noi modele Dacia, Nissan și Renault organizată de Flamicom Rm. Vâlcea.

Pe aleea principală din parcul balnear a fost amenajat un târg al meșterilor populari iar pe terasa pavilionului de băi copiii de 6-14 ani s-au putut delecta cu karturile puse la dispoziție de Clubul de Karting Nick Motor Sport din Rm. Vâlcea.

Atmosfera a fost întreținută de ansambluri artistice din zonă și din țară, de interpreți de muzică ușoară și populară (Vasilică Bordianu, Valentin Sanfira, Violeta Constantin, Adriana și Mariana Anghel, Elisabeta Turcu, Marcela Fota, Adrian Mariu Ivan, Doina Badea). Trupa Ane Mary din Rm. Vâlcea a ridicat nivelul de adrenalină a celor prezenți, în special al tinerilor prin recitalul de muzică pop și etno. Șlagăre noi și vechi, de petrecere au făcut deliciul publicului prin vocea govoreanului Hariton Bunget. Roland Roșca din Băile Govora a fost protagonistul unui moment de excepție de beatbox.

DJ Rhyno și Sylvia, Vescan, Alexandra Ungureanu și Crush, Deep Central au susținut recitaluri în cele două zile, marcând momentele de vârf ale evenimentului.

Copiii de la Clubul de dans Ru Apollo și sportivii de la Clubul Saishin Karate Do, alături de un frumos foc de artificii au întregit programul acestor două zile de distracție.

Din această rețetă nu a lipsit sportul. Clubul Sportiv ”Aditen”, ca de fiecare dată, a organizat Cupa ”Florile Govorei” la tenis de câmp, turneu de dublu iar pe terenul din parcul central au avut loc meciuri de mini-fotbal.

O galerie foto a evenimentului este disponibilă aici …

Mai multe imagini și video de la eveniment sunt disponibile aici …

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut