Ca urmare a producerii unei alunecări de teren, în data de 24.04.2019, ora 09:00, s-a activat un plan de alunecare activ și periculos în strada Palangine. Acesta poate produce o alunecare de teren pe o suprafață de circa 10 ha care pune în pericol un număr de 10 gospodării, cu 21 de persoane, 5 porcine și 120 de păsări de curte.

Acesta a fost scenariul exercițiului de înștiințare-alarmare și evacuare desfășurat azi, 24.04.2019, în orașul Băile Govora sub directa coordonare a Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu participarea membrilor Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Băile Govora, reprezentanților ISU Vâlcea, Poliției, Jandarmeriei Băile Govora, Liceului Tehnologic Băile Govora, ”Apavil” SA, ”Urban” SA, cadre medicale etc.

Exercițiul a avut ca scop verificare măsurilor de protecție civilă ce se iau pentru protejarea populației, bunurilor materiale și culturale în cazul producerii de alunecări de teren.

În același timp, exercițiul a urmărit verificarea capacității de organizare și conducere a autorităților administrației publice locale, a CLSU, a SVSU și pregătirea populației în cazul producerii unor astfel de situații.

.

0Shares

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut