Drept la replică cu privire la articolul ”Acte ilegale descoperite de Prefectură în 2018 la primăriile din Dăeşti, Govora, Sineşti, Alunu, Voineasa şi Şuşani”, apărut în cotidianul ”Ziarul de Vâlcea” din data de 06.02.2019 și distribuit în rețeaua de socializare Facebook

Primăria Orașului Băile Govora condamnă modul tendențios prin care se încearcă dezinformarea opiniei publice prin publicarea în cotidianul mai sus amintit și prin distribuirea pe rețelele sociale a unui articol al cărui conținut nu reflectă realitatea cu privire la controlul exercitat de Instituția Prefectului județului Vâlcea la UAT Băile Govora.

Pentru o corectă informare facem următoarele precizări:

În data de 29.06.2018 Instituția Prefectului județului Vâlcea a întocmit Nota de control încheiată cu ocazia controlului de legalitate efectuat la sediul autorității administrației publice din orașul Băile Govora, județul Vâlcea.

Ca urmare a acestui control au fost constatate următoarele disfuncționalități:

  • Nu este reactualizat Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local al orașului Băile Govora după alegerile locale din anul 2016;
  • Nu a fost instituit registrul de proiecte de hotărâri consiliul local;
  • Nu a fost reorganizată prin Ordin de Prefect componența Comisiei Locale de Fond Funciar;
  • Nu a fost prezentat Consiliului Local Raportul privind gestiunea patrimoniului public și privat al orașului;
  • Nu a fost desemnată prin dispoziție persoana responsabilă cu postarea pe site-ul instituției a proiectelor de hotărâri cu caracter normativ;
  • Nu a fost desemnată prin dispoziție a primarului persoana care să realizeze activitatea de stare civilă;
  • Nu a fost achiziționat centralizatorul agricol;
  • Nu există o hotărâre a Consiliului Local privind modul de întocmire a registrului agricol, pe suport hârtie și/sau în format electronic, potrivit capacității administrative de care dispune.

Prin urmare, rezultă foarte clar că în urma controlului efectuat s-au constatat anumite disfuncționalități, care au fost între timp remediate și nicidecum acte ilegale emise de către Consiliul Local sau Primăria Orașului Băile Govora.

În Raportul de evaluare a activităților desfășurate în anul 2018 de Instituția Prefectului Județului Vâlcea, din care a fost copiat materialul care face obiectul articolului în cauză, neregulile constate sunt prezentate la modul general pentru toate primăriile care au fost suspuse controlului, fără a se defalca pentru fiecare instituție neregulile și/sau disfuncționalitățile constatate.

În consecință, dacă la una dintre primăriile controlate au fost descoperite acte ilegale acest lucru nu înseamnă ca la toate instituțiile care au făcut obiectul controlului au fost descoperite acte ilegale, așa cum rezultă din articolul publicat de Ziarul de Vâlcea.

Menționam mai sus că articolul în cauză este unul tendențios și pentru simplul fapt că imaginea care însoțește textul este a primarului orașului Băile Govora, care, în opinia noastră, în actualul context, nu are nicio relevanță.

Sugerăm și celorlalte primării, care se află în aceeași situație, să ofere un drept la replică prin care să informeze corect opinia publică prin menționarea expresă a neregulilor constatate prin notele de control întocmite de către Instituția Prefectului județului Vâlcea la fiecare UAT care a făcut obiectul controlului.

43Shares

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut