Stațiunea balneară Băile Govora a cunoscut în ultimii ani o ascensiune vizibilă pe piața turismului de sănătate, de agrement și de afaceri. Această dezvoltare se datorează, în principal, implementării unor proiecte de modernizare și reabilitare a infrastructurii turistice, atât de către administrația publică locală cât și de sectorul privat.

De asemenea, prin adoptarea și implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2014-2020, în orașul Băile Govora urmează să fie implementate sau se află în diferite stadii de realizare o serie de proiecte menite să dezvolte în continuare activitatea turistică prin creșterea gradului de ocupare, a numărului de înnoptări dar și prin asigurarea unei infrastructuri conformă cu cerințele turiștilor și localnicilor.

În vederea asigurării unei infrastructuri rutiere optime către stațiunea Băile Govora, primarul orașului, domnul Mihai Mateescu, a participat la ședința ordinara a CJ Vâlcea din data de 26.06.2016, unde, prin demersurile susținute, a solicitat consilierilor și președintelui CJ Vâlcea să analizeze necesitatea și oportunitatea amenajării unui sens giratoriu la intersecția DN 67 (spre Târgu Jiu) cu DJ 649 (spre Băile Govora) și DJ 647 (spre Mănăstirea Govora și comuna Mihăești), având în vedere următoarele considerente:

  • intersecția nu este semaforizată și din acest motiv au loc frecvent accidente de circulație;
  • vizibilitatea este la un moment dat foarte redusă datorită caselor din imediata apropiere a intersecției;
  • asigurarea unei mai bune fluidizări a circulației spre stațiunea Băile Govora, comuna Mihăești, Mănăstirea Govora, Horezu, Transalpina, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin;

Mai mult, turiștii care doresc să meargă pe Transalpina sunt interesați să poposească și în Băile Govora, după care să-și continue itinerarul. De multe ori, datorită aglomerației din acea intersecție aceștia renunță a mai intra în Băile Govora.

Prin urmare, considerăm ca un sens giratoriu în acea intersecție ar fi o soluție optimă și ar rezolva toate problemele de trafic din zonă.

Ulterior acestei ședințe, demersurile au continuat, atât din partea CJ Vâlcea cât și din partea Primăriei Băile Govora, astfel încât CNAIR a întocmit deja planul de situație pentru amenajarea sensului giratoriu urmând să fie întocmită documentația tehnică și pornite lucrările de execuție.

101Shares

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut