Exercițiu de înștiințare-alarmare și evacuare în orașul Băile Govora

Ca urmare a producerii unei alunecări de teren, în data de 24.04.2019, ora 09:00, s-a activat un plan de alunecare activ și periculos în strada Palangine. Acesta poate produce o alunecare de teren pe o suprafață de circa 10 ha care pune în pericol un număr de 10 gospodării, cu 21 de persoane, 5 porcine și 120 de păsări de curte.

Acesta a fost scenariul exercițiului de înștiințare-alarmare și evacuare desfășurat azi, 24.04.2019, în orașul Băile Govora sub directa coordonare a Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu participarea membrilor Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Băile Govora, reprezentanților ISU Vâlcea, Poliției, Jandarmeriei Băile Govora, Liceului Tehnologic Băile Govora, ”Apavil” SA, ”Urban” SA, cadre medicale etc.

Exercițiul a avut ca scop verificare măsurilor de protecție civilă ce se iau pentru protejarea populației, bunurilor materiale și culturale în cazul producerii de alunecări de teren.

În același timp, exercițiul a urmărit verificarea capacității de organizare și conducere a autorităților administrației publice locale, a CLSU, a SVSU și pregătirea populației în cazul producerii unor astfel de situații.

.

0Shares

Anunt pentru informarea populatiei – exercitii situatii de urgenta

Ca urmare a Ordinului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, nr. 21856/24.07.2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni se vor desfășura exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă…

0Shares
Skip to content