Sistemul de garanție-returnare în România

A început înregistrarea obligatorie a comercianților și producătorilor în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR)!
Dacă ești comerciant, producător sau importator de băuturi în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, sau activezi în domeniul ospitalității (HoReCa), atunci ai obligativitatea legală de a te înregistra în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR).
Înregistrarea în baza de date a SGR se face pe site-ul www.returosgr.ro și se încheie pe 28 februarie 2023.

Proiect Code Kids – Programează viitorul comunității tale

Cu sprijinul Fundației ”Progress”, dorim să deschidem în orașul Băile Govora un club de programare și robotică prin proiectul CODE Kids – Programează viitorul comunității tale.
Cursurile sunt gândite pentru a le oferi copiilor cu vârste între 10 și 14 ani noțiuni actuale de coding și acces la tehnologie modernă (drone, imprimate 3D etc.) și, în același timp, să le stârnească interesul și să le antreneze creativitatea. Componenta de joacă este de asemenea foarte importantă în CODE Kids, iar cluburile participă la competiții, tabere, schimburi de experiență, care culminează cu Târgurile de Știință. CODE Kids s-a transformat în 6 ani de funcționare în cea mai mare mișcare națională de coding și STEM, cu peste 4600 de copii din 33 de județe care au beneficiat de cursuri de programare gratuite organizate în biblioteci publice sau școli.
În anul 2022 au fost 110 cluburi active la nivel național, în care au învățat programare și robotică peste 1200 de copii. Programul propune o soluție de alfabetizare digitală în rândul copiilor din mediul rural și urban mic. Elevii de 10-14 ani au acces timp de 2 ani la tehnologii de ultimă oră și training specializat și învață să programeze pentru a rezolva mici probleme identificate în comunitatea lor, iar în același timp își dezvoltă cunoștințele de matematică, logică, limba engleză și soft skills. CODE Kids este proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles la competiția Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education.
Clubul va funcționa în incinta Liceul Tehnologic Baile Govora, laboratorul de informatică, iar participarea nu este limitată doar pentru copiii din orașul Băile Govora.
Pentru a avea o idee de interesul manifestat în implementarea unui astfel de proiect, în vederea demarării demersurilor aferente înființării clubului, vă rugăm să completați formularul de mai jos:
Vă mulțumim pentru interesul manifestat, în primul rând pentru a oferi copiilor o oportunitate de a le antrena creativitatea și a dobândi cunoștințe noi de matematică, logică, engleză, soft skills etc.

Reactualizarea Planului Urbanistic General al Orașului Băile Govora – proiect finanțat prin PNRR

În data de 14.12.2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat contractul de finanțare nr. 131374 pentru proiectul ”Reactualizare Plan Urbanistic General al Orașului Băile Govora, județul Vâlcea”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect se vor reactualiza Planul Urbanistic General și Regulamentul General de Urbanism iar documentațiile de amenajare a teritoriului vor fi elaborate în format digital.

Obiectivul proiectului este de a sprijini procesul de planificare urbană și teritorială bazată pe principiile de dezvoltare durabilă și inteligentă și de a spori accesul digital la documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism. Investiția finanțează actualizarea și transpunerea în format GIS a documentațiilor.

Campania Națională ”Curățăm România”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează în perioada 04.04-04.05.2022 Campania Națională „Curățăm România!” Cantitățile foarte mari de deșeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare.
Aceasta este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, instituțiile deconcentrate, societatea civilă etc. Campania se desfășoară sub sloganul ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”
În data de 18.04.2022, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de mediu Vâlcea, SC Urban SA și angajații de la compartimentul zone și spații verzi din cadrul Primăriei Orașului Băile Govora, am participat la o acțiune de ecologizare care a vizat următoarele zone: pădurea înspre localitatea componentă Curături, pădurea de la limita orașului Băile Govora și comuna Pietrari, precum și câteva zone din interiorul orașului Băile Govora.
Astfel, au fost ridicate deșeuri de aproximativ 8 mc.
Mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această acțiune și fac un apel la cetățeni să manifeste maximă responsabilitate față de deșeuri în sensul de a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens.
Imagini de la această activitate pot fi vizualizate aici…

Târgul de Crăciun Băile Govora – ediția I, 2021

Mos Nicolae a venit în cea mai boemă stațiune din România – Băile Govora – și a adus Bucuria Crăciunului, daruri copiilor prezenți, recitaluri de colinde la superlativ, realizate de Roxana Vârje, Ștefan Andreea, Teodora Sitoiu, Lory Iacob, dansuri populare pregătite de elevii Liceului Tehnologic Băile Govora, ateliere de creație susținute de maestrul Nicolae Istrate și fiica sa, stand de prezentare produse handmade cu vânzare și strângere de fonduri pentru copiii nevoiași din Govora.

Pe aleea de lângă foișor ne-au onorat cu prezența Borangic Niculescu, familia care realizează cele mai frumoase ii din România (manual), suveniruri de sărbători (sare, lemn) ale meșterului Nicolae și Ștefania Istrate, produse apicole ale domnului Glodeanu Ionel, turtă dulce – familia Constantinescu, colinde în surdină au răsunat în parc, alături de luminile magice decorate de personalul de la Primăria Băile Govora.

Sania lui Moș Crăciun, amplasată lângă foișor, a fost trend foto-ul zilei, alături de moș crăciunii /elevi, crăciunițele liceence și tot peisajul de basm a fost ”pictat” de zâmbetul copiilor, care ne-au confirmat că MAGIA există prin generații frumoase, prin lucruri făcute din inimă, pentru comunități durabile. Tradițiile există pentru a ne bucura de momente cu valoare de amintiri, iar cele de azi, din Govora boemă, sunt un exemplu de sărbători magice !

Mulțumim mult Cicloturism Vâlcea – CTV, Asociația Ajutăm să zâmbească, doamnei director Gheorghe-Pavelescu Camelia pentru implicare (Liceul Tehnologic Băile Govora), domnului primar Mihai Mateescu pentru susținerea necondiționată, voluntarilor Asociației Cataleya / Yris, elevilor (de 10 +) de la Liceul Tehnologic Băile Govora, MC-urilor Elena Grațiela și Theodor Trestianu!

Nu în ultimul rând, mulțumim sponsorilor BOROMIR, Chipita, echipei Romglovinvest pentru jucării !

Târgul de Crăciun Govora este deschis până pe 2 ianuarie 2022!

Noi vă așteptăm să ne fiți alături în Campania umanitară ,,Bucuria Crăciunului”, să licitați online, dar și fizic (la standul din Parcul Central, unde primim și hăinuțe, jucării, cărți, suveniruri) produsele destinate pentru strângerea de fonduri pentru copiii nevoiași !

SĂRBĂTORI MINUNATE CU MULTĂ SĂNĂTATE !

Sursa: Asociația Cataleya & Yris Băile Govora

Cadouri de Crăciun din Austria

La inițiativa Fundației Round Table Austria și Asociației Round Table România, peste 10.000 de copii din România au primit în săptămâna 9-15 decembrie 2019 cadouri de la copii din Austria. Cadourile constau în rechizite, mici obiecte de vestimentație și igienă personală, jucării etc. Radu Bizic un govorean cu inimă mare, dornic să sprijine comunitatea unde a crescut și a învățat ne-a contactat și ne-a spus de această inițiativă și, astfel, am reușit să obținem cadouri și pentru 70 de copii din Băile Govora, fete și băieți cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani. Cadourile au fost distribuite marți 10 decembrie 2019. La această acțiune au participat și reprezentanți ai celor două asociații din România (Sebastian Antonie), respectiv Austria (Doris Sermonet-Kola și Alfred Krren).

O galerie foto de la acest eveniment poate fi accesată aici …

Sari la conținut