Reactualizarea Planului Urbanistic General al Orașului Băile Govora – proiect finanțat prin PNRR

În data de 14.12.2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat contractul de finanțare nr. 131374 pentru proiectul ”Reactualizare Plan Urbanistic General al Orașului Băile Govora, județul Vâlcea”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect se vor reactualiza Planul Urbanistic General și Regulamentul General de Urbanism iar documentațiile de amenajare a teritoriului vor fi elaborate în format digital.

Obiectivul proiectului este de a sprijini procesul de planificare urbană și teritorială bazată pe principiile de dezvoltare durabilă și inteligentă și de a spori accesul digital la documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism. Investiția finanțează actualizarea și transpunerea în format GIS a documentațiilor.

Campania Națională ”Curățăm România”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează în perioada 04.04-04.05.2022 Campania Națională „Curățăm România!” Cantitățile foarte mari de deșeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare.
Aceasta este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, instituțiile deconcentrate, societatea civilă etc. Campania se desfășoară sub sloganul ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”
În data de 18.04.2022, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de mediu Vâlcea, SC Urban SA și angajații de la compartimentul zone și spații verzi din cadrul Primăriei Orașului Băile Govora, am participat la o acțiune de ecologizare care a vizat următoarele zone: pădurea înspre localitatea componentă Curături, pădurea de la limita orașului Băile Govora și comuna Pietrari, precum și câteva zone din interiorul orașului Băile Govora.
Astfel, au fost ridicate deșeuri de aproximativ 8 mc.
Mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această acțiune și fac un apel la cetățeni să manifeste maximă responsabilitate față de deșeuri în sensul de a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens.
Imagini de la această activitate pot fi vizualizate aici…

Târgul de Crăciun Băile Govora – ediția I, 2021

Mos Nicolae a venit în cea mai boemă stațiune din România – Băile Govora – și a adus Bucuria Crăciunului, daruri copiilor prezenți, recitaluri de colinde la superlativ, realizate de Roxana Vârje, Ștefan Andreea, Teodora Sitoiu, Lory Iacob, dansuri populare pregătite de elevii Liceului Tehnologic Băile Govora, ateliere de creație susținute de maestrul Nicolae Istrate și fiica sa, stand de prezentare produse handmade cu vânzare și strângere de fonduri pentru copiii nevoiași din Govora.

Pe aleea de lângă foișor ne-au onorat cu prezența Borangic Niculescu, familia care realizează cele mai frumoase ii din România (manual), suveniruri de sărbători (sare, lemn) ale meșterului Nicolae și Ștefania Istrate, produse apicole ale domnului Glodeanu Ionel, turtă dulce – familia Constantinescu, colinde în surdină au răsunat în parc, alături de luminile magice decorate de personalul de la Primăria Băile Govora.

Sania lui Moș Crăciun, amplasată lângă foișor, a fost trend foto-ul zilei, alături de moș crăciunii /elevi, crăciunițele liceence și tot peisajul de basm a fost ”pictat” de zâmbetul copiilor, care ne-au confirmat că MAGIA există prin generații frumoase, prin lucruri făcute din inimă, pentru comunități durabile. Tradițiile există pentru a ne bucura de momente cu valoare de amintiri, iar cele de azi, din Govora boemă, sunt un exemplu de sărbători magice !

Mulțumim mult Cicloturism Vâlcea – CTV, Asociația Ajutăm să zâmbească, doamnei director Gheorghe-Pavelescu Camelia pentru implicare (Liceul Tehnologic Băile Govora), domnului primar Mihai Mateescu pentru susținerea necondiționată, voluntarilor Asociației Cataleya / Yris, elevilor (de 10 +) de la Liceul Tehnologic Băile Govora, MC-urilor Elena Grațiela și Theodor Trestianu!

Nu în ultimul rând, mulțumim sponsorilor BOROMIR, Chipita, echipei Romglovinvest pentru jucării !

Târgul de Crăciun Govora este deschis până pe 2 ianuarie 2022!

Noi vă așteptăm să ne fiți alături în Campania umanitară ,,Bucuria Crăciunului”, să licitați online, dar și fizic (la standul din Parcul Central, unde primim și hăinuțe, jucării, cărți, suveniruri) produsele destinate pentru strângerea de fonduri pentru copiii nevoiași !

SĂRBĂTORI MINUNATE CU MULTĂ SĂNĂTATE !

Sursa: Asociația Cataleya & Yris Băile Govora

Cadouri de Crăciun din Austria

La inițiativa Fundației Round Table Austria și Asociației Round Table România, peste 10.000 de copii din România au primit în săptămâna 9-15 decembrie 2019 cadouri de la copii din Austria. Cadourile constau în rechizite, mici obiecte de vestimentație și igienă personală, jucării etc. Radu Bizic un govorean cu inimă mare, dornic să sprijine comunitatea unde a crescut și a învățat ne-a contactat și ne-a spus de această inițiativă și, astfel, am reușit să obținem cadouri și pentru 70 de copii din Băile Govora, fete și băieți cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani. Cadourile au fost distribuite marți 10 decembrie 2019. La această acțiune au participat și reprezentanți ai celor două asociații din România (Sebastian Antonie), respectiv Austria (Doris Sermonet-Kola și Alfred Krren).

O galerie foto de la acest eveniment poate fi accesată aici …

Simpozion Științific ”Comportarea în situ a construcțiilor”, Băile Govora, 03-04.10.2019

În perioada 03-04 octombrie 2019 orașul Băile Govora a fost gazda celei de-a 74-a ședințe a Comisiei Naționale ”Comportarea în situ a construcțiilor” și a Simpozionului științific cu tema ”Comportarea în situ a construcțiilor” sub egida Academiei de Științe Tehnice din România. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului ”Oltenia”.

Comisia Națională ”Comportarea în situ a construcțiilor” (CNCisC) este o asociație profesională, non profit, care reunește specialiști din domeniul construcțiilor preocupați de activitatea de urmărire a comportării în timp și de monitorizare a acestora, cu scopul prezervării fondului construit în vederea exploatării lor la parametrii normali de funcționalitate și asigurării durabilității.

În cadrul activităților de la Băile Govora au avut loc întâlniri cu membrii și colaboratorii asociației, cu entități similare din mediul academic și universitar. Cu acest prilej au fost susținute prezentări de specialitate cu privire la soluțiile tehnice de monitorizare în domeniul construcțiilor, precum și prezentarea unor cărți de specialitate.

Primăria orașului Băile Govora a fost reprezentată la acest eveniment, în calitate de partener și organizator, de dl Mihai Mateescu – primarul orașului și dl Mihai Mecu – consilier în cadrul compartimentului IT, proiecte și programe.

În deschiderea lucrărilor, participanților le-a fost proiectată prezentarea ”Govora, date și imagini în timp” precum și o istorie a stațiunii Băile Govora în imagini, organizată pe perioade istorice. Participanților le-au fost oferite mape cu materiale de promovare realizate de Primăria orașului Băile Govora în perioada de sustenabilitate a proiectului ”Dezvoltarea și consolidarea turismului din orașul Băile Govora prin promovarea potențialului turistic local”, cod SMIS 26209, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

O galerie foto a evenimentului poate fi urmărită aici…

Florile Govorei, ediția a 50-a, 17-18 august 2019 – retrospectiva

În perioada 17-18 august 2019, în orașul Băile Govora s-a desfășurat cea de-a 50-a ediție a complexului de manifestări cultural-artistice și sportive ”Florile Govorei”.

Ediția din acest an a fost una jubiliară: 50 de ani de când acest eveniment se desfășoară și 140 de ani de atestare documentară a stațiunii Băile Govora.

În cele două zile de manifestări s-au desfășurat întreceri sportive la mini-fotbal, tenis de câmp, iar ansamblurile folclorice, interpreții și formațiile de muzică ușoară și populară au evoluat pe rând pe scena amplasată la intrarea în parcul balnear.

Ce mici au fost răsfățați de magicianul Marian Râlea în cadrul unui spectacol de teatru interactiv intitulat sugestiv ”Drumul lui Făt Frumos”.

Prima ediție a concursului ”Oltenia Forest Run„ a adus la start peste 60 de sportivi de vârste diferite, din toate colțurile țării. Aceștia au alergat pe trasee de 5, 10 și 21 km iar pentru cei mai mici, în parcul central a fost organizată o competiției de orientare.

În foaierul Centrului cultural ”Virginia Andreescu-Haret” au fost expuse machetele și planșele unor proiecte de arhitectură ale arhitecților Ștefania Hîrleață și Radu Tîrcă, premergătoare lansării cărții ”Băile Govora – Premisele unui oraș ideal”.

Reprezentanților structurilor de cazare și ai principalilor agenți economici din oraș le-a fost înmânată diploma și placheta jubiliară ”Băile Govora – 140 de ani” pentru promovarea imaginii orașului Băile Govora.

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

O retrospectivă în imagini poate fi urmărită aici …

Sari la conținut