De curând a văzut lumina tiparului lucrarea ”Istoria Stațiunii Băile Govora 1879-1989”, apărută la Editura Conpys din Râmnicu Vâlcea.

Cartea este teza de doctorat a doamnei Ionela Nițu Dinescu, fiica orașului Băile Govora și este prima lucrare completă și foarte bine documentată a istoriei stațiunii Băile Govora și acoperă perioada cuprinsă între anul 1879, când apar primele mențiuni documentare despre existența izvoarelor minerale de la Băile Govora și anul 1989, moment de final al unei etape definitorii în istoria României.

Din punct de vedere al structurii, lucrarea este împărțită în cinci capitole, care urmăresc evoluția stațiunii sub aspect cronologic, ținând seama de principalele evenimente din istoria națională.

Ionela Nițu Dinescu (n.31 ianuarie 1975) este absolventă a Facultății de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București (promoția 1997), specializarea arhivistică-istorie. Doctor în istorie din anul 2016, cu teza ”Istoria Stațiunii Băile Govora 1879-1989”, arhivist în cadrul Arhivelor Naționale Vâlcea din anul 1997, cercetător, istoric, autoarea a peste 40 de articole și studii științifice publicate în reviste de specialitate și volume colective.

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut