În zilele de 24 și 25 august 2017, o delegație oficială din provincia Fujian – China a vizitat stațiunea Băile Govora, la invitația Primăriei Orașului Băile Govora. Vizita face parte dintr-o serie de mai multe vizite ca urmare a colaborării dintre Agenția de turism Get Away Travel România și CITS – China International Travel Service, cu sprijinul Primăriei Orașului Băile Govora.

Provincia Fujian se află în partea de sud-est a Chinei, are o suprafață de 121.400 km2 și o populație de aproximativ 37 milioane de locuitori.

Fujian este una dintre cele mai bogate provincii, cu numeroase ramuri industriale care se ocupă de producția de ceai, de îmbrăcăminte și de produse sportive, cum ar fi Anta, 361 Degrees, Xtep, Peak Sport și Septwolves. Multe firme străine au operațiuni în Fujian. Acestea includ Boeing, Dell, GE, Kodak, Nokia, Siemens, Swire, TDK și Panasonic. În ceea ce privește terenurile agricole, Fujian este de o provincie de deal și terenurile agricole sunt rare. Orezul este cultura principală, suplimentată cu cartofi dulci, grâu și orz. Plantațiile de cultură includ trestia de zahăr și rapița. Fujian conduce provinciile din China în producția longan și este, de asemenea, un producător important de litchi și ceai. Fructele de mare constituie un alt produs important, alături de crustacee care sunt deosebit de proeminente.

Datorită localizării geografice cu Taiwan, Fujian a fost considerată prima linie a câmpului de luptă într-un potențial război între China continentală și Taiwan. Prin urmare, a primit mult mai puține investiții de la guvernul central chinez și s-a dezvoltat mult mai lent decât restul Chinei înainte de 1978. Din 1978, când China a fost deschisă lumii, Fujian a primit investiții semnificative de peste hotare și investiții din Taiwan Astăzi, deși Fujian este una dintre cele mai bogate provincii din China, PIB-ul său pe cap de locuitor este doar aproximativ media diviziunilor administrative de coastă ale Chinei.

Din delegația chineză au făcut parte:

  • Dl Chen Zesheng – Director General al Departamentului de Silvicultură al provinciei Fujian, orașul Fuzhou;
  • Dna Zheng Shaoling – Director al Diviziei de Știință și Tehnologie, provincia Fujian, orașul Fuzhou;
  • Dl Zhuang Chenhui – Director al programului de Ecologizare, provincia Fujian, orașul Fuzhou;
  • Dna Cheng Wenzhou – Director adjunct al Diviziei de Planificare și Finanțe, provincia Fujian, orașul Fuzhou;
  • Dl Zhang Tianhua – Director al Biroului Municipal de Silvicultura din Longyan, provincia Fujian;
  • Dl Wen Guoliang – Director al Biroului Municipal de Silvicultura din Sanming, provincia Fujian.

Din partea Primăriei orașului Băile Govora, la discuții, au participat:

Dl Mihai Mateescu – Primarul orașului Băile Govora;

Dl. Florinel Trușcă – Viceprimarul orașului Băile Govora;

Dl. Mihai Mecu – Consilier IT, Proiecte și Programe;

Dra Andreea Dincă – Consilier în cadrul compartimentului achiziții publice.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe aspecte privind silvicultura, exploatarea pădurilor, protejarea acestora, procesarea lemnului și legislația românească în domeniu.

O galerie foto a vizitei este disponibilă aici …

Nu exista niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut