În parcul balnear se află câteva statui, fiecare cu istoria sa. Acestea, fie reprezintă figuri marcante ale României care au contribuit la dezvoltarea stațiunii Băile Govora, fie poeți și scriitori, fie opere ale unor sculptori în piatră. În imediata vecinătate a Hotelului ”Palace” se află terasa cu pergole, un monument cu o arhitectură interesantă, care de-a lungul vremii a găzduit concerte și serate pentru lumea bună care se aduna la hotel.
Monumentul comemorativ al generalului dr. Nicolae Popescu-Zorileanu a fost construit în anul 1930. Operă a sculptorului Spiridon Georgescu, bustul realizat din bronz se înalţă pe un piedestal din piatră placat cu marmură. În faţă, pe soclu are o placă pe care este scris: ”Primul cercetător şi întemeietor medical al Băilor Govora”, iar în spate: ”Ridicat în 1930 prin subscripţia camarazilor şi suferinzilor recunoscători”. Monumentul a fost restaurat în anul 2013.
Monumentul comemorativ al lui Haralambie Botescu, este opera sculptorului D. Măţăoanu, realizat în anul 1920. Bustul din bronz a dispărut în 2005; se pare că a fost topit. A fost membru în Consiliul de administraţie al „Societăţii Govora-Călimăneşti” şi în anul 1919 a deţinut funcţia de administrator delegat. A întemeiat „Institutul de Fizioterapie” din Călimăneşti, (1912) şi Băile Govora (1914). În anul 2013 bustul a fost refăcut și repus pe soclu.
Monumentul comemorativ al lui I.C. Brătianu, este amplasat pe aceeaşi terasă cu Pavilionul de Băi, în faţa intrării principale a acestuia. Pe soclul de marmură a fost dezvelit bustul din bronz al lui I.C. Brătianu, în vara anul 1905, eveniment consemnat în presa vremii, la care au participat prefectul judeţului dr. Gh. Sabin şi episcopul de Vâlcea acad. Anastasie Mironescu. Imaginea originală a monumentului se află la Arhivele Naţionale Centrale Istorice, fondul ”Cantacuzino-Râfoveanu Cazimir”. Monumentul a fost reabilitat în anul 2005.
În fața Hotelului ”Palace” se găsesc statuile poeților Mihai Eminescu și Vladimir Maiakovski.
Mai jos, în imediata apropiere a foișorului din parc se află statuia dramaturgului Ion Luca Caragiale.
În capătul cascadei din parc regăsim un grup statuar care reprezintă înfrățirea între popoare. La intrarea în parcul balnear, lână amfiteatrul în aer liber, tronează o statuie impunătoare denumită generic ”Olteanca cu vadra”.
Terasa cu pergole
Terasa cu pergole este o construcție ridicată în anul 1927 în imediata vecinătate a hotelului Palace și restaurată în anul 2013, odată cu lucrările de reabilitare la Hotelul ”Palace”. Arhitectura edificiului este în perfectă armonie cu cea a hotelului. Accesul pe terasă se face pe 2 scări gemene în formă de evantai prevăzute cu parapete şi balustrade din stâlpi turnaţi din beton. Stâlpii sprijină vaze de flori din beton, bogat ornamentate cu imagini alegorice şi motive florale. Între cele 2 scări se află un mic bazin în centrul căruia se afla un nimfeu şi un amoraş. Pe laturi sunt amplasate pergole pe care se înalță plante ornamentale.
În fața intrării principale în parcul balnear regăsim Monumentul eroilor ridicat în cinstea celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale.
De-a lungul timpului au existat și alte statui sau obiective turistice (ex. turnul de cărămidă de la uzina electrica; sonda de la intrarea în parcul balnear etc). Unele au fost furate, în timp ce altele au fost distruse în timpul regimului comunist.