Zona de spaţii verzi, promenadă și agrement a staţiunii Băile Govora reprezintă prin calităţile sale un factor important al potenţialului turistic al staţiunii. Amplasarea în apropierea unor păduri cu o suprafaţă de circa 1.000 ha, din care numai pe teritoriul localităţii circa 640 ha şi pe cel al staţiunii de 170 ha, asigură bioclimatul de cruţare specific acestei staţiuni.

În centrul staţiunii se remarcă Parcul Central cu o suprafaţă de 20 ha, cu spaţii verzi şi amenajări floricole, cu alei pietonale, alături de mobilier urban adecvat, chioşc pentru fanfară, miniamfiteatru în aer liber, cascadă de apă și lumini, statui, bănci pentru odihnă etc, unele din pavilioanele de cazare şi tratament realizate la începutul secolului XX fiind integrate armonios în incinta parcului. La intrarea în parc, în partea dreaptă, este amenajat un modern loc de joacă pentru copii.

Prin ingeniozitatea proiectului, speciile valoroase de arbori, identici celor din grădinile botanice, amenajarea generală şi cadrul natural de care dispune, Parcul Central balnear al staţiunii Băile Govora este unul din cele mai frumoase nu numai din ţară dar şi din Europa.

Aspectul de parc al întregii staţiuni se datorează prelungirii, ca o continuare a Parcului Central, a două pante verzi de-a lungul pârâului Hinţa şi străzii Tudor Vladimirescu care fac legătura cu spaţiile verzi ale dealurilor adiacente.

În staţiunea Băile Govora există structuri de agrement independente: muzeul balnear, biblioteca, colecția de arheologie și carte veche bisericească, etc. la care se adaugă dotările de agrement din incinta unităţilor de cazare turistică, baza materială de agrement, constituindu-se parte integrantă a produsului turistic al staţiunii: ştrandul mineral „SALUS”, piscinele de la Hotelul Oltenia, Hotelul Palace și Hotelul Belvedere, Baza sportivă ADITEN (cu terenuri de tenis pe zgură și teren de mini-fotbal cu gazon sintetic și instalație nocturnă – deschisă în sezonul estival). În anul 2013 a fost dată în folosința pista pentru skateboard iar în anul 2014 pista pentru biciclete (downhill).

Concluzia în privinţa bazei materiale de agrement a staţiunii Băile Govora constă în faptul că, deşi există o bază diversificată, condiţii excelente de dezvoltare, datorită dotărilor insuficiente, lipsei resurselor invetiţionale, baza de agrement este valorificată sub nivelul posibilităţilor. De aceea administraţia publică locală, prin Strategia de Dezvoltare Locală își propune implementarea unor proiecte care să vizeze şi dezvoltarea turismului de agrement atât pentru sezonul estival cât și pentru cel de iarnă.

În acest sens se lucrează la documentațiile tehnice pentru un proiect integrat care va revigora agrementul în stațiune, pe care Primăria Orașului Băile Govora îl va depune pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 7.1. Prin acest proiect se dorește ca terenul de sport să fie reabilitat și redat circuitul sportiv (amenajarea vestiarelor, tribunelor și gazonului); mini-terenul din parcul central va fi de asemenea reabilitat și va deveni un teren de sport cu funcțiuni multiple (cu suprafață cauciucată pentru practicarea mini-fotbalului, voleiului, handbalului și tenisului de câmp, iar pe timpul iernii pe această suprafață va fi montată o instalație specială pentru amenajarea unui patinoar.). În parcul central vor fi amplasate aparate de fitness, mese de ping-ping și mese pentru jocuri de table și șah.


Folosind harta de mai jos puteți vizualiza toate locațiile de agrement din stațiunea Băile Govora, așa cum au fost prezentate mai sus.


Sari la conținut