ANUNȚ IMPORTANT

În contextul pandemiei de coronavirus COVID-19 și al recomandărilor autorităților pentru populație de a evita deplasările și a rămâne în casă, Primăria Orașului Băile Govora, prin compartimentele de specialitate, are ca atribuție identificarea, monitorizarea și sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători sau alte forme de sprijin social, care nu au posibilitatea să se aprovizioneze cu alimente și medicamente sau care se află în alte situații dificile.

Din aceste considerente, la nivelul Primăriei Orașului Băile Govora, a fost constituită o celulă de criză sub coordonarea primarului orașului Băile Govora, dl. Mihai Mateescu, care a identificat 38 de persoane cu vârsta peste 65 de ani, singure, fără alte forme de sprijin social, care sunt contactate zilnic prin telefon și, în funcție de necesități, li se asigură toate cele necesare. Astfel, dintre acestea, 6 persoane au nevoie zilnic de o masă caldă care este asigurată de primarul orașului, dl. Mihai Mateescu. De asemenea, la nivelul Primăriei Orașului Băile Govora, a fost constituită o echipa de 12 voluntari, care dispun de mijloace auto proprii și care pot interveni ori de câte ori este nevoie pentru a sprijini persoanele aflate în dificultate.

Pentru a realiza o evidență a acestor persoane și pentru a intra în contact cu reprezentanții primăriei și echipa de voluntari constituită la nivelul Primăriei Orașului Băile Govora, persoanele în cauză pot apela numărul de telefon al secretariatului primăriei 0250 770 460, de luni până joi între orele 07:30-16:00, iar vinerea între orele 07:30-13:30. În afara acestui interval orar se pot apela următoarele numere de telefon mobil: 0728 28 63 28 – primarul orașului, dl. Mihai Mateescu; 0728 28 63 23 – viceprimarul orașului Băile Govora. De asemenea, se poate folosi formularul de contact de pe site-ul primăriei aflat la adresa https://www.primaria-baile-govora.ro/contact/ sau adresa de e-mail primaria@primaria-baile-govora.ro care este consultată 24 din 24 de ore.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani de pe raza orașului Băile Govora, inclusiv localitățile componente Gătejești și Curături, fără aparținători sau alte forme de sprijin social, care nu au posibilitatea să se aprovizioneze cu alimente sau se află în dificultate, pot apela liniile telefonice sau mijloacele electronice de comunicare menționate mai sus. Astfel, vor fi luați în evidență și vor putea transmite problemele cu care se confruntă pentru ca personalul specializat și echipa de voluntari să poată identifica modalitatea de a le acorda sprijin.

Totodată, facem apel la asociațiile de proprietari, preoți, medici de familie, ONG-uri, asociații, fundații și persoane fizice să ne sprijine și să ne semnaleze la numerele de telefon de mai sus dacă au cunoștință de astfel de cazuri, pentru a le include în evidențe și pentru a le oferi sprijin.

Pentru persoanele care au nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a efectua diverse deplasări în scopurile enumerate în document, Primăria Orașului Băile Govora a postat pe site-ul instituției formularul aferent la adresa https://www.primaria-baile-govora.ro/wp-content/uploads/2020/03/Declaratie-proprie-raspundere-inteligent.pdf În situația în care nu aveți acces la un calculator sau telefon smart aceste declarații se pot ridica de la sediul primăriei sau de la primarul orașului care le distribuie direct la persoanele care le solicită.

Monitorizăm, atât primăria, cât și poliția și jandarmeria, persoanele sosite din afara țării și aflate în izolare la domiciliu. Acestea sunt verificate zilnic de primarul orașului și organele de ordine și întrebate ce nevoi au.

ANUNȚ PRIVIND PLATA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR

Primăria Orașului Băile Govora anunță faptul că termenul de 31 martie, pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale și pentru primirea bonificației de 10%  a fost prelungit până la data de 30 iunie 2020. Măsura se aplică doar pentru persoanele fizice.

Precizăm faptul că, prin Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal bugetare a fost prorogat termenul de 31 martie inclusiv, prevăzut la art. 462 alin. (1) referitor la impozitul pe clădiri, art. 467 alin. (1) referitor la impozitul pe teren şi la art. 472 alin. (1) referitor la impozitul pe mijloacele de transport din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 30 iunie inclusiv, precum şi termenul de 31 martie inclusiv prevăzut la art. 462 alin.(2), art. 467 alin. (2)  şi la art. 472 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la plata cu anticipaţie a impozitelor mai sus menţionate.
Reamintim faptul că toți contribuabilii își pot achita taxele şi impozitele locale, astfel:
I. Plata în numerar – se poate efectua la casieria Primăriei Orașului Băile Govora, de luni până joi, în intervalul orar 07:30-16:00 și vinerea între orele 07:30-13:30.

II. Plata prin platforma https://www.primaria-baile-govora.ro/plati-online/  (Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar).

Deși casieria este deschisă vă  recomandăm, acolo unde este posibil, să utilizați plata prin sistemul online pentru a nu vă expune riscului generat de pandemia de coronavirus COVID-19. Vă mulțumim pentru înțelegere!


În eforturile sale susținute de a oferi servicii de calitate cetățenilor, Primăria Orașului Băile Govora a implementat Sistemul de Management al Calității ISO 9001:2008.Categoriile de mai jos reprezintă scurtături către anumite secțiuni ale site-ului. Pentru a avea o imagine detaliată a întregului conținut folosiți meniul principal cu submeniurile aferente din partea stângă.

CONCURS DE FOTOGRAFIE ”BĂILE GOVORA ÎN 100 DE IMAGINI”

UPDATE 02.12.2018

Câștigătorii concursului de fotografie, care nu au putut fi prezenți la festivitatea din 01.12.2018, sunt așteptați la sediul Primăriei Orașului Băile Govora pentru ridicarea premiului.


Stimați participanți,

Concursul s-a încheiat și vă mulțumim pentru participare.

Participanții ale căror imagini au fost declarate câștigătoare sunt următorii:

Andrei Răzvan, Dinescu Laurențiu, Horhat Rucsandra Elena, Horhat Vicenția, Mateescu ValentinMazilu Roxana, Murăruși Bogdan, Murăruși MarianaRăduț Ștefan, Tîlvîc Ana-Maria-Florentina.

Câștigătorii sunt rugați să fie prezenți Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la festivitatea organizată de Primăria orașului Băile Govora, la monumentul eroilor din centrul orașului, pentru a intra în posesia premiilor.

Toate imaginile încărcate pot fi în continuare vizualizate la adresa de mai jos.

 https://www.primaria-baile-govora.ro/concurs-fotografie/ 

580Shares

Skip to content